Publicat de: arianu | martie 10, 2009

Cercetatorii americani sustin ca au descoperit “regiunile religioase” ale creierului

Cercetatorii americani sustin ca au descoperit “regiunile religioase” ale creierului

Cercetatorii americani au descoperit trei regiuni ale creierului responsabile cu orientarile religioase.

Cautand “punctul lui Dumnezeu”, oamenii de stiinta au efectuat un studiu la care au participat crestini, musulmani, evrei si budisti, informeaza Daily Mail, citat de Ziare.com

Raportul medical a atestat faptul ca, raspunzand la anumite intrebari despre religie si morala, subiectii foloseau aceleasi parti ale creierului.

Cercetarile au aratat ca aceste zone din creier sunt folosite, in fiecare zi, pentru a interpreta sentimente si intentii ale altor persoane.

“Aceasta descoperire arata ca religia nu este un caz special in sistemul credintelor din creier, dar evolueaza in paralel cu alte abilitati sociale si convingeri“, a declarat Jordan Grafman, neurolog la Institutul National de Afectiuni Neurologice din Maryland.

De-a lungul timpului, oamenii de stiinta, filosofii si teologii au avut dispute pentru a clarifica daca religia este un fenomen biologic sau social.

Cativa teoreticieni evolutionisti considera ca religia ajuta personale credincioase sa treaca peste anumite evenimente tragice. In acelasi timp, ateii nu au aceasta latura si nu pot gasi un refugiu in religie, atunci cand au nevoie.

Alte teorii sustin ca religia este o forma de adaptabilitate a creierului, la mediul exterior. Totusi, cercetarile profesorului Grafman au dovedit altceva.

Nu este nimic special la religie, in structura creierului. Religia nu are un “punct al lui Dumnezeu” special, este incadrata intr-un sistem in care se percep si alte convingeri”, a adaugat Grafman.

Totusi, unii cercetatori considera ca studiile trebuie aprofundate. “Ar putea sa existe elemente care stiinta sa nu fie capabila sa le perceapa“, a afirmat Dr. Newberg, cercetator al Universitatii Pennsylvania.

Nota: Sediul mintii nu e creierul, ci inima!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: